JaMuAn SeKReTaRiAt MaHaSiSwA FaKuLtI SaInS GuNaAn~~


Assalamualaikum buat semua..
memandangkan aku ngh bosan, aku pon merajinkan diri untk meng'update' blog aku ni..
kali ni nk cite sal jamuan sekretariat mahasiswa fakulti sains gunaan..
atau pendeknye org sebut seki je..
tanggal 26 oktober 2009 yg lalu, (ceh cam nak wat karangan lak..)..
aku ingt.. ari tu ari isnin.. pg tu aku ade test gene expression n regulation n final subject reading and critical thinking..
pastu malam tu ade meeting..
ramai yg dtg lmbt.. aku pon terlewat 10 min gak time tu..
tp ade yg lewat lebih sejam.. huhu..
pas meeting wat jamuan ngn sambut besday dak bongsu dalam seki tu..
Mirzan indera name die.. besday die 27 oktober 1989..

..besday boy..
..kek besday..

..bacaan doa..

senanye ade bnd lain aku nk tls bwh tjuk ni..
tp da x ingt.. haha..
pape pon, semoga pjg umur n murah rezki wat ucu mirzan..


Continue >>>

WaNiTa SeJaTi~~


Seorang wanita sejati bukanlah dilihat dari kecantikan paras wajahnya, tetapi dilihat dari kecantikan hati yang ada di baliknya.
Wanita sejati bukan dilihat dari bentuk tubuhnya yang mempesona, tetapi dilihat dari sejauh mana ia menutupi bentuk tubuhnya.
Wanita sejati bukan dilihat dari begitu banyaknya kebaikan yang ia berikan tetapi dari, keikhlasan ia memberikan kebaikan itu.
Wanita sejati bukan dilihat dari seberapa indah lantunan suaranya, tetapi dilihat dari apa yang sering mulutnya bicarakan.
Wanita sejati bukan dilihat dari keahliannya berbahasa, tetapi dilihat dari bagaimana caranya ia berbicara.
Wanita sejati bukan dilihat dari keberaniannya dalam berpakaian tetapi dilihat dari sejauh mana ia berani mempertahankan kehormatannya.
Wanita sejati bukan dilihat dari kekhawatirannya digoda orang di jalan, tetapi dilihat dari kekhawatiran dirinyalah yang mengundang orang jadi tergoda.
Wanita sejati bukanlah dilihat dari seberapa banyak dan besarnya ujian yang ia jalani, tetapi dilihat dari sejauhmana ia menghadapi ujian itu dengan penuh rasa syukur.
Wanita sejati bukan dilihat dari sifat supelnya dalam bergaul, tetapi dilihat dari sejauhmana ia bisa menjaga kehormatan dirinya dalam bergaul.

Continue >>>

aL-KiSaH sEoRaNg SaHaBaT~~


Assalamualaikum..
Arini 27 Oktober 2009..
aku kuar jenjalan ngn roommate aku, sorg member baik aku ngn sorg member die..
(da jd member aku gak r skang ni..)
kitorg g makan kat Plaza Alam Sentral (PAS)..
aku la yg jd pemandu pelancong nye coz aku sorg je org shah alam antr ktrg 4 org.. aku tny r kat diorg ni nk mkn pe.. pastu sume kate x kesah.. aku pon x taw nk bwk diorg ni mkn kat ne..
pastu member kpd member aku ni; name die Zurin, die kate nak makan kat kenny rodgers.. tny persetujuan sume org, sume kate x kesah.. parking kete kat SACC Mall, pastu jalan g PAS..
kitorg pon masuk la restoran tu.. disambut oleh sorg waiter tu.. dok kat satu meje yg agak dekat gak r ngn pintu masuk.. pastu waiter td tu dtg la kc menu.. kitorg yg 3 org ni x penah pon mkn kat kenny rodgers ni.. 1st time masuk r.. sekali tgk menu die..... perghhh...
x taw nak mkn pe.. da la mahal2 mknn nye.. standard r kan restoran cam tu..
pastu bl tny blk btol ke nak mkn kat situ, kitorg yg 3 org ni x jd nk mkn.. zurin sorg je yg x kesah.. dah biase kot.. last2nye, kitorg amek kptsn kuar dr situ.. tinggal je menu ats meja.. haha.. 1st time aku wat keje camtu.. zurin nye pasal r.. tobat x nak masuk restoran tu lg.. haha..
pastu dok bncg lg nk mkn kat ne..
cari pny cari tmpt nak mkn, last2 wat kptsn mkn kat food court je..
member aku ngn Zurin yg memula konon nye x nak mkn nasi, last2 diorg yg melantak nasi bebyk.. memula diorg yg g beli nasi dl.. aku ngn roommate aku jg tmpt nk ddk.. bl kitorg g bli mknn lak, blk je kat tmpt ddk, tgk Zurin da abes mkn da.. licin pinggan die.. air pon da abes.. lapar betol mamat ni.. padahal kitorg bru g kejap je.. yg member aku tu byk lg r nasi die.. musykil aku.. pastu time aku ngn roommate aku mkn, aku kc r Zurin egg tart.. konon2 kate da kenyang, x nak makan da.. tp masuk mulut gak.. pelik aku ngn die tu..
abes makan g solat.. pastu kitorg g jalan kat SACC Mall lak.. aku nak g giant bli brg jap.. ingatkan die x nak bli pape.. pastu bl da kuar tgk die bli ais cream..
beli satu je, pastu tny kat org len x nak mkn ke.. adoi mamat ni..
pas g giant g PKNS lak.. nk bli jem kat sn.. smp PKNS da abes da ais cream die.. cepat btol.. pas aku da bli ape yg aku nak, aku tny r kat diorg nak g memane lg x.. then Zurin kate nak bli sate kajang lak.. aku ingatkan die memain.. rupe2nya serius.. ish.. x kenyang2 lg ke?
dari timur PKNS tu kitorg jalan la smp ke barat.. pny la jauh jalan semate-mate Zurin nak mkn sate.. smp restoran tu, aku ingt die nak bli satu cucuk je.. pelik aku.. bli da tgk order die; 8 cucuk.. ok la.. seb bek r bkn 1 cucuk je die bli.. da dpt sate die, kitorg pon gerak r blk.. yg x thn nye, msk je kete, die tros mkn sate tu.. sekali lg aku tertanye-tanye.. die ni x kenyang2 lg ke???
die sorg mkn sume tu, smp kolej aku, da abes die mkn.. cpt btol.. penuh tnd tny dalam kepale aku ni.. besar mn la agaknye perut die nie.. 3 tmpt kitorg pegi, 3-3 tmpt die bli mknn.. 3-3 hbs dgn cpt.. ish3.. 1st time aku jmp org cam die.. mkn pny la byk.. tp bdn maintain je.. die ni manusia ke ape aku pon x taw.. seriusly, aku musykil smp skrg; die pny perut besar mn sbnrnye???
mse die bli sate tu, smpt r aku snap gmbr die..

..khusyuk byr harge sate..

..list harge kat situ..

..muke puas dapat bli sate..

mcm2 ragam manusia ni kn..
sok da start final exam.. hope dapat jwb dgn jayenye..
untuk sape2 yg nk pekse tu, All the best to all of you..
Gambatte!!

Continue >>>

mY aRaBiC aSsIgNmEnT~~


aritu lpe lak nk upload gmbr assignment yg aku wat separuh mati tu..
ye r.. merapu pjg sgt..
haha..
so, ni la hsl yg aku wat aritu...

..ni skrip drama..

..ni cover cd..

..ni lak cd nye..

..n lastly, this is my group members, yg tgh tu ustzh kitog..

ni la die hsl yg aku wat.. bole la jgk dibanggekan..

Continue >>>

FiNaL eXaM jUz ArOuNd Da CoRnEr~~


Hmmm...
Awal mula; Assalamualaikum wbt..
Lame da x post something dalam blog ni..
sebabnyer....
1. busy ngn assignment yg bertimbun
2. test pon byk gak
3. x de connection internet.. huhu..

disebabkan skang kat umah n tetibe teringat kat blog yg da bersawang ni,
jd, luangkan la sket mse menambah semak blog ni.. haha..
ni tgh tggu mse nak blk ostel senanye..
ari sabtu ari tu blk umah untuk mghlgkan tension yg da smp limitnye..
klo dok lg kat ostel tu, mgkn ade mgse yg akn terkorban..
hahahahahaha..

sebab2 tension:
1. assignment group tp aku wat sensorg..
2. da naik meluat ngn ragam manusia kat sn..
3. final exam yg dtg menjenguk..
sebab2 knp aku blk rmh:
1. rindu kat umah n family (umi, abah, adik2)
2. nk larikan diri kejap dari masalah kat ostel
3. mmg habit aku blk umah sblm exam..
hehe.. cian roommate aku tggl sensorg..

memandangkan aku da stat menaip ni, leh la kau meluahkan ketensionan aku spg mggu lpas..
last week da la byk test (sepatutnye la..) tp byk da tunda jd ari ni.. huhu...
kat u aku sume wajib amek bahasa ketiga..
aku amek la arab.. coz ade la jgk basic sket2 kn..
roommate aku amek bhse cine coz die dr kecik skola cine..
sbjk bahasa ni x de final exam kat dewan pekse cam paper lain..
markah final die amek dr drama yg kitrg ditgskan bwt dan cd kan..
kne submit khamis lepas (22/10/09)..
Bahasa Arab ni plak, selain kne wat drama, kne gak wat persembahan creatif kat dpn kelas..
hari yg sme la kne wat..
yg wat aku jd separuh gile nye, skrip da la aku yg taip, aku gak yg kne uruskan..
print, binding sume.. pastu video nye pon aku gak..
dak2 len wat pe??
aku pon x taw.. tny la kat diorg..
ari rabu tu aku x tdo lgsg.. mn x nye..
dok sebok nak belatih untuk persembahan kretip tu.. pastu video tu da la x compile lg..
intro ngn outro pon xde lg.. nak wat cover cd lg..
pastu plak, die wat hal.. laptop ni pny la kosong, bru pas format..
skali aku try compile, die kate NOT ENOUGH SPACE..
4x aku try compile, sme jgk jdnye.. die kate bnd sme..
NOT ENOUGH SPACE..
mcm2 folder da aku buang, x jd2 jgk videonye..
video yg sepatotnye 13 minit jd 3-4 minit je..
yg 3-4minit tu plak saiznye aje smp 6-8Gb..
naik gile aku pagi tu..
klo yg 3 minit pon smp 6Gb, yg 13 minit tu bp besar saiz nye??
cam ne nak burn dalam cd?
mmg tension tahap max r.. da la ni 1st time wat video.. ilmu pon cetek lg..
last2 aku kol member aku kat penang..
die ni bole kate pakar gak r bab2 multimedia ni..
tp die pon x ley nak mnolong coz bnd x de dpn mate..
die soh aku kol ustazah mintak tangguh anta cd tu klo x ley compile gak..
tp aku xnak.. degil.. sebabnye??
klo aku anta ari jumaat, sia2 je aku korban kan tido aku untuk siapkan bnd tu..
jd aku nak anta ari khamis gak..
last2, aku mmg terpkse buang sgle folder yg ade dlm document, aku compile lg skali..
time tu aku doa sgt2.. biar la jd video tu..
jam time tu da kol 9.30pg..
kelas aku kol 11.30 pg.. kelas BI.. ade final exam..
buku aku lgsg x bkk.. tawakkal je time tu..
skrip time tu pon x print lg..
aku ade printer, tp time tu x install lg kat laptop ni..
nk install time tu, aku tkt mggngu proses wat video tu..
last2 aku g print kat bilik member.. mahal gak r.. tp nk wat cane..
da terprint kat situ da pon.. tp cover cd x ley nk print coz die x de nero..
pny la frust aku time tu..
aku blk bilik, tggu video tu siap..
alhamdulillah kali ni menjadi video nye.. tapi.......
nak pengsan aku tgk saiz die.. 23GB.. 1 dvd pon x muat..
x kan nak anta external hard disk kot.. huhu..
last2nye, aku compile lg skali tp tkr format..
aku pon x taw nape aku ngok sgt x tkr formatnye dr awal..
sambil compile tu aku install printer aku..
trpkse coz nk print cover cd tu..
alhamdulillah sume bnd brjalan lancar time tu..
siap sume kol 11.. tggl nk try play je..
tp masalahnye time tu aku sndr x mandi lg.. huhu..
aku pon g la mandi smbl tu aku psg video tu nk pastikan x rosak..
naik muak aku tgk bnd tu..
mn x nye.. tiap2 kali compile mst die play video tu..
x ley ttp lak tu..
aku dtg lmbt gk r kelas BI tu ari tu..
ngn sorg lg member aku..
alhamdulillah Allah mudahkan urusan aku..
final test ditgguh ari isnin(ari ni)..
ni la bahane wat keje last minit.. jgn tiru perangai aku ni.. huhu..


Continue >>>

AnUgErAh SaInTiS MuDa 2009~~


Tanggal 3 Oktober 2009,
telah berlangsung satu majlis anugerah bg meraikan pelajar2 yg berjaya mndpt anugerah dekan pada semester dec 2008-april 2009 bg fakulti sains gunaan..
bertempat di SACC Convention Center, Shah Alam..
tempat grand tuh..
Slogan majlis tu;
"Saintis Muda Pemangkin 1 Malaysia"..
klo x clap aku la.. haha..
Majlis ini digabungkan dgn jamuan hari raya fakulti..
kirenye dak2 dekan je la yg dpt dtg..
dan org2 yg menguruskan majlis tu la..
cam sekretariat, mpp ngn pembantu2 mereka..
Alhamdulillah semua berjalan ngn lancar..
(dr ape yg aku tgk r.. aku da r dtg lmbt.. ade koko.. huhu..
sori Kak Nana.. terpakse menyusahkan akak..)
abis majlis dpt gak r ucapan tahniah dr org2 yg dtg majlis tu..
huih.. bkn sng nk urus..
hbs smggu tggl buku.. seb bek pegi gak kelas..
buat rehearsal je sampai pkl 2.30 pg..
nsb bek x kne thn ngn pak guard..
(pak guard x de time tu.. g meronda kot.. huhu..)
Alhamdulillah..
ni majlis terakhir yg sekretariat mahasiswa fakulti sains gunaan kne urus..
dgr katenya la..
x taw la klo ade lg..
pas ni ade post moterm untk majlis ni..
pasni aku nak tumpu kat final exam yg juz around da corner je tuh..
gambatte!

ni gambar time kitorg menghias dewan SACC tu..
cantik gak dewannye..
Timbalan Pengarah memberi arahan

menghias pentas

MPP pon tolong jgk.. rajin MPP kite ni..

mirzan yg luar biase rajin

Cik Asmiza(penasihat kitorang) pon turun padang..


Ni plak pengarah program Anugerah Saintis Muda ni.. En Faiz..
tekun menaip nama VVIP

kepenatan setelah seharian bekerja.. die x sdr aku snap gmbr die.. hehe..

k.. tu je la kot bwt mse ni.. nnt aku update lg..
daaaa....

Continue >>>

~MeOw MeOw~

~WaKtU SoLaT~

~~CaRi SaYa~~

~~My cLaNs~~

~~My LiNk~~

~~SuKa SuKa~~


Taylor Swift widget by 6L & Daxii

~~LiFe - Yui~~


yui widget by 6L & Daxii
 

~SaAt JaRi MuLa MeNaRi~ ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Inspiração: Templates Ipietoon
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado)